Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di burro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 600 g di latte
- 2 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1200 g di acqua
- 400 g di pasta secca corta di mais e riso integrale, senza glutine (cottura 12 minuti)
- 500 g di mozzarella, scolata e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1 godz. 5 min
Rigatoni affumicati
25 min
Quiche svuotafrigo
40min
Gratin di patate
50min
Pasta sfiziosa
30min
Patate gratinate al Gorgonzola
40min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30min
Pasta al forno veloce
45min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1h
Pasta al forno classica
1h 30min