Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di patate, pelate e a dadini (1 cm circa)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi chiodini, puliti
- 320 g pasta fresca tipo garganelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavette pancetta e finferli
40min
Spaghetti con sugo sfizioso
20min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30min
Penne con crema di limone e carciofi
30min
Tagliatelle mele e speck
1h
Spaghettini ai peperoni
50min
Penne alla puttanesca
35min
Tagliatelle con salsa alla melagrana
40min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero
20min
Caserecce ai semi, uvetta e melanzane (vegan)
50min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min