Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 600 g water
- 250 g lamb, cut into cubes
- 4 tsp dried oregano
- 80 g olive oil
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, trimmed and cut into pieces
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 60 g tomato passata
- 20 g Worcestershire sauce
- 800 g canned butter beans, (2 cans), rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5373.2 kJ / 1284.2 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 97.8 g
- Tłuszcz
- 75.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 24.3 g
- Sód
- 641.3 mg
Alternatywne przepisy
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Beef spezzatino
1h 45min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Sausage and butter bean winter stew
25min
Mexican cottage pie
1 godz. 30 min
Apricot chicken risotto
30min
Bolognese sauce
40min
Shepherd's pie
55 min
Chicken and pesto risoni
35min
Chicken cacciatore
50min
Sausage ragu with orecchiette
1 godz.
Irish stew
1 godz. 30 min