Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 600 g water
- 250 g lamb, cut into cubes
- 4 tsp dried oregano
- 80 g olive oil
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, trimmed and cut into pieces
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 60 g tomato passata
- 20 g Worcestershire sauce
- 800 g canned butter beans, (2 cans), rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5373.2 kJ / 1284.2 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 97.8 g
- Tłuszcz
- 75.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 24.3 g
- Sód
- 641.3 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1h
Bolognese sauce
40min
Tuna mornay
45 Min
Shepherd's pie
55min
Chicken cacciatore
50min
Butter chicken
55min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Chilli con carne
40min
Creamy mushroom and chicken zoodles
40min
Chicken and cashews
55min
Chilli con carne
45 Min
Turkey patties
30min