Bubble and squeak soup

Bubble and squeak soup

3.7 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • speck cut into cubes (1 cm - see Tips)
    150 g
  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • leek trimmed, white part only cut into pieces (3 cm)
    1
  • salted butter
    40 g
  • potatoes unpeeled and cut into pieces (approx.1 cm)
    250 g
  • dried parsley
    1 tsp
  • water
    1000 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    ¼ - ½ tsp
  • Savoy cabbage finely shredded (see Tips)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 456.3 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 898.8 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...