Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g speck, cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 1 leek, trimmed, white part only cut into pieces (3 cm)
- 40 g salted butter
- 250 g potatoes, unpeeled and cut into pieces (approx.1 cm)
- 1 tsp dried parsley
- 1000 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 pinches ground nutmeg
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g Savoy cabbage, finely shredded (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 898.8 kJ / 214 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 456.3 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Tuna mornay
45min
Barley, bacon and chorizo soup
50 min.
Vegetable soup
35min
Sausage and butter bean winter stew
25min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30 min
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Chicken and sweet corn soup
30min
Cream of tomato soup
25min
Sweetcorn and potato chowder
40 min
Mashed potatoes
40 min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min