Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g speck, cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 1 leek, trimmed, white part only cut into pieces (3 cm)
- 40 g salted butter
- 250 g potatoes, unpeeled and cut into pieces (approx.1 cm)
- 1 tsp dried parsley
- 1000 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 pinches ground nutmeg
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g Savoy cabbage, finely shredded (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 898.8 kJ / 214 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 456.3 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Chicken and sweet corn soup
30min
Pea and ham soup
2h 20min
Apricot chicken risotto
30min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Shepherd's pie
55min
Mushroom risotto
30min
Mashed potatoes
40min
Minestrone
40min
One pot pasta with chorizo
35 Min
Creamy honey mustard chicken
1h