Crackers de galette et mousse de crevettes

Crackers de galette et mousse de crevettes

4.7 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • de farine de sarrasin
    200 g
  • œuf
    1
  • de sel et 1 pincée, à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de lait demi-écrémé
    310 g
  • d'eau
    250 g
  • citron vert non traité (zeste et jus)
    1
  • de crevettes cuites, décortiquées
    150 g
  • d'échalote
    15 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    80 g
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de beurre coupé en morceaux
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 187.1 kcal / 785 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 427.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...