Crackers de galette et mousse de crevettes

Crackers de galette et mousse de crevettes

4.8 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 200 g de farine de sarrasin
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de sel et 1 pincée, à ajuster en fonction des goûts
  • 310 g de lait demi-écrémé
  • 250 g d'eau
  • 1 citron vert non traité (zeste et jus)
  • 150 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 15 g d'échalote
  • 80 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 20 g de beurre coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 427.5 mg
Białko 9 g
Kalorie 785 kJ / 187.1 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...