![Magret de canard séché aux épices Magret de canard séché aux épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/141c5510-56d3-44b0-a7fc-0746bf742f61/Derivates/2f3d6e3a-70f6-4a74-95db-4830680807a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
2 à 3 semaines avant de servir
- 500 g de gros sel
- 15 g de sucre en poudre
- 1 magret de canard avec la peau
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- ½ c. à café de poivre sauvage
- 1 c. à café de graines de moutarde
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 6 capsules de graines de cardamome verte ouvertes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421.5 kJ / 100 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 769 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillette de sardine au citron
5 min
Tartinade aux deux saumons et citron vert
25min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20 min
Terrine de campagne
4h 30min
Tartinable de crevettes aux épices cajun
10 min
Tartinade aux champignons
30min
Tuile de pain de mie, pont-l'évêque et magret de canard séché
25min
Foie gras sous-vide
72 Std.
Terrine bressane
24h
Rillettes de porc tradition
12 Std.
Délice de foies au riesling
2h 50 min
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20 min