Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
2 à 3 semaines avant de servir
- 500 g de gros sel
- 15 g de sucre en poudre
- 1 magret de canard avec la peau
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- ½ c. à café de poivre sauvage
- 1 c. à café de graines de moutarde
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 6 capsules de cardamome ouvertes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421.5 kJ / 100 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 769 mg
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Foie gras de canard
72h
Foie gras sous-vide
72h
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Pickles d'échalotes
15 Min
Moutarde
12h
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Crackers de galette et mousse de crevettes
40min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Liqueur de whisky
2 Std.
Cuillères de boudin blanc et pain d'épices sur confit d'oignons
55min
Gressins au romarin
1hod. 40min