Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais

Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais

4.7 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de coriandre fraîche à ajuster en fonction des goûts
    4 brins
  • d'estragon frais
    1 brin
  • de basilic frais
    1 brin
  • d'huile d'olive
    60 g
  • filets de bar (env. 900 g)
    6
  • oranges non traitées (zeste et jus)
    2
  • d'échalotes
    60 g
  • de crevettes cuites, non décortiquées
    500 g
  • d'eau
    1000 g
  • de panais coupés en morceaux
    1000 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    50 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de mascarpone
    100 g
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de farine de blé
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 559.7 kcal / 2341.9 kJ
Białko 46.9 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1427.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...