![Sauce aux figues Sauce aux figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ae5e6de-99f6-44f2-b8ca-dacc9a79dfd4/Derivates/32e48c92-ae5c-40fe-bd01-14f1bed63873.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalotes
- 10 g d'huile d'olive
- 300 g de figues fraîches, coupées en quatre
- 100 g de porto rouge
- 300 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 385.8 kJ / 92 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 125.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce madère
35 min
Gelée de pomme
4h
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 Std. 30 Min
Tartinade aux deux saumons à la lime
25 min
Pâtes aux épices cajun, façon jambalaya
1 Std. 30 Min
Feuilleté de brie, ananas, pomme et noix
55 min
Sauce marchand de vin
1j 15 menit
Yaourts maison
11 godz. 30 min
Cocktail Bellini
5 min
Arancini champignons-mozzarella
3h 10min
Cheesecake à la fraise
13hod. 45min
Cake marbré chocolat-pistache
1 Std. 30 Min