Minirisottos safran et bacon, mousse de courgette

Minirisottos safran et bacon, mousse de courgette

3.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La mousse de courgette
  • d'eau
    550 g
  • de courgettes coupées en morceaux (3-4 cm)
    500 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    5
  • de mascarpone
    250 g
  • de zeste de citron râpé
    ½ c. à soupe
  • de thym déshydraté
    ½ c. à soupe
  • de sel
    ½ c. à café
La poudre de bacon
  • de bacon en tranches
    250 g
Le risotto au safran
  • de parmesan, coupé en morceaux
    50 g
  • d'échalotes
    60 g
  • gousses d'ail
    2
  • de beurre coupé en morceaux
    60 g
  • de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
    320 g
  • de vin blanc
    100 g
  • d'eau (voir "Conseil(s)")
    900 g
  • cube de bouillon de viande
    1
    1 cube de bouillon de légumes
  • de pistils de safran
    2 - 3 pincées
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    2 - 3 pincées
L'assemblage
  • beurre pour l'emporte-pièce

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 755.3 kcal / 3161.5 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 55.2 g
Węglowodany 45.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 30.3 g
Sód 1509.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...