Creamy coconut chicken curry (TM6)

Creamy coconut chicken curry (TM6)

4.6 1.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • cauliflower cut into florets (approx. 4 cm)
    600 g
  • fresh ginger
    10 - 15 g
  • garlic clove
    1
  • fresh long green chillies trimmed and cut into halves, plus extra cut into slices for garnishing (optional)
    1 - 2
  • brown onion cut into wedges (3-4 cm)
    200 g
  • olive oil
    20 g
  • tandoori paste (see Tips)
    90 g
  • tomato paste
    30 g
  • water
    100 g
  • almond meal (see Tips)
    20 g
  • skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (approx. 3 cm)
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • coconut cream
    90 g
  • fresh coriander leaves only, torn into pieces, for garnishing
    6 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 239 kcal / 1003.9 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 6.2 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 1025.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...