Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cauliflower, cut into florets (approx. 4 cm)
- 10 - 15 g fresh ginger
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, plus extra cut into slices for garnishing (optional)
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 20 g olive oil
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 100 g water
- 20 g almond meal (see Tips)
- 500 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 tsp salt
- 90 g coconut cream
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1003.9 kJ / 239 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1025.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Chicken korma with cashews
30min
Korma spice blend
5min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Chunky bolognese
50 Min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Chinese-style chicken
25min
Woodys "no butter" butter chicken
40min
Chicken teriyaki
20 min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Fruity dream (TM6)
10min