
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cauliflower cut into florets (approx. 4 cm)
- 10 - 15 g fresh ginger
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh long green chillies trimmed and cut into halves, plus extra cut into slices for garnishing (optional)
- 200 g brown onion cut into wedges (3-4 cm)
- 20 g olive oil
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 100 g water
- 20 g almond meal (see Tips)
- 500 g skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 tsp salt
- 90 g coconut cream
- 6 sprigs fresh coriander leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 239 kcal / 1003.9 kJ
- Białko
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Sód
- 1025.3 mg
Alternatywne przepisy
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Mushroom risotto (TM6)
30 min
Chicken korma with cashews
30 min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Woodys "no butter" butter chicken
40 min
Chicken teriyaki
20 min
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Chunky bolognese
50 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Fruity dream (TM6)
10 min