
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 50 g onions cut into halves
- 30 g butter or olive oil
- 700 g fresh tomatoes cut into halves
- 70 g tomato paste
- 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 tsp dried oregano or dried mixed herbs
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 2 - 4 fresh basil leaves plus extra for garnishing
- 1 sprig fresh parsley leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 205.8 kcal / 864.3 kJ
- Białko
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Sód
- 912.7 mg