Cauliflower gratin

Cauliflower gratin

4.7 293 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into pieces (3 cm)
    200 g
  • water
    500 g
  • cauliflower (approx. 1000 g), cut into florets
    1
  • plain flour
    50 g
  • unsalted butter
    40 g
  • milk
    500 g
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • ground nutmeg (optional)
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1273.5 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Sód 480.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...