Cauliflower gratin
TM6 TM5

Cauliflower gratin

4.7 (284 oceny)

Składniki

  • 200 g Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 500 g water
  • 1 cauliflower (approx. 1000 g), cut into florets
  • 50 g plain flour
  • 40 g unsalted butter
  • 500 g milk
  • ½ tsp salt, plus extra to taste
  • 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
  • 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1273.5 kJ / 305 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
16.7 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Błonnik
2.2 g
Sód
480.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy