Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower gratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into pieces (3 cm)200 g
-
water500 g
-
cauliflower (approx. 1000 g), cut into florets1
-
plain flour50 g
-
unsalted butter40 g
-
milk500 g
-
salt½ tsp
-
ground white pepper plus extra to taste2 pinches
-
salt plus extra to taste½ tsp
-
ground nutmeg (optional)1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
480.5 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1273.5 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 godz.
Zucchini slice
45 min
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Pumpkin soup
30 min
Vegetable stock paste
30 min
Mashed potatoes
40 min
Vegetable soup
35 min
Gruyère salmon patties with salad
1 godz. 20 min
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Classic mushroom risotto
30 min
Tuna mornay
45 min