Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into pieces (3 cm)
- 500 g water
- 1 cauliflower (approx. 1000 g), cut into florets
- 50 g plain flour
- 40 g unsalted butter
- 500 g milk
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273.5 kJ / 305 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 480.5 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Zucchini slice
45min
Shepherd's pie
55min
Mushroom risotto
30min
Pumpkin soup
30min
Mashed potatoes
40min
Potato cakes
45min
Quiche Lorraine
45min
Vegetable soup
35min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h