
Wersje kompatybilne
Baby-friendly Butternut and Kidney Bean Quesadillas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g butternut squash washed, peeled, diced (2 cm)
- ½ Tbsp olive oil plus 1 tsp
- 2 pinches dried chilli flakes
- 1 pinch ground black pepper
- 150 g Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
- 240 g tinned kidney beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 15 g tomato purée
- 100 g tinned sweetcorn drained
- 1 tsp olive oil
- 4 flour tortillas (see tip)
- avocado sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 160 g
- Kalorie
- 302 kcal / 1262 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 26 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 329 mg