Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 fresh basil leaves
-
60
g shallots, halved
lub onions, quartered - 250 g courgettes, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
- 6 large eggs
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 80 g asparagus, fine stems
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 599 kJ / 144 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 godz. 35 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Mini Vegetable Frittatas
35 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min