Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 700 g de saumon frais
- 6 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 œufs
- 20 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1080 kJ / 258 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine aux deux poissons
1h
Rillettes aux deux saumons
40 min
Barquettes d'endive aux miettes de crabe
20min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2sa 45 dk
Rillette de sardine au citron
5 min
Terrine de poisson
1h
Mousseline de saumon et saint-jacques
55min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min
Pain de saumon et poireau
1 Std. 15 Min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min
Pain de saumon
1h 20min