Tarte au thon, fromage frais et tomate

Tarte au thon, fromage frais et tomate

4.5 537 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre
    75 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • de persil plat frais
    2 brins
  • d'échalote coupée en deux
    25 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de thon en boîte au naturel égoutté (poids net)
    170 g
  • de moutarde forte
    1 c. à soupe
  • de fromage frais
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de tomates fraîches, dont 1 coupée en quatre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 279 kcal / 1166 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...