
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 brins de persil frais
-
500
g de bouillon de volaille
lub 1 cube de bouillon de volaille - 6 filets de poulet, sans peau (600 g environ)
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de farine de blé
- 50 g de beurre coupé en morceaux
- 2 jaunes d'œufs
- le jus d'un citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 224 kcal / 938 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Węglowodany
- 4 g