Gratin de pâtes

Gratin de pâtes

3.9 365 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de gruyère coupé en morceaux
  • 200 g de champignons de Paris frais coupés en quatre ou six
  • 100 g de lardons fumés
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 2 pincées poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de gros sel
  • 300 g de pâtes sèches type macaronis (temps de cuisson 8 min) (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18.8 g
Kalorie 2266 kJ / 540 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...