Gratin de pâtes
TM31 TM5

Gratin de pâtes

4.0 (322 oceny)

Składniki

  • 50 g de gruyère, coupé en morceaux
  • 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre ou six
  • 100 g de lardons fumés
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 2 pincées poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de gros sel
  • 300 g de pâtes sèches, type macaronis (temps de cuisson 8 min) (voir "Conseil(s)")

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2266 kJ / 540 kcal
Białko
18.8 g
Węglowodany
52.3 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy