Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 600 g d'eau
-
4
cuisses de poulet, sans peau et désossées
lub 4 escalopes de poulet, sans peau - 6 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de coriandre en poudre
- 2 pincées de cumin en poudre
- 1 pincée de quatre-épices
- 10 - 15 pruneaux dénoyautés
- 8 figues sèches
- 250 g de graines de couscous
- 100 g de raisins secs
- 60 g de miel, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4095 kJ / 969 kcal
- Białko
- 48.8 g
- Węglowodany
- 141.5 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 23.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajine d'agneau aux abricots et au miel
1h 30min
Poulet rhum-coco
2h 30min
Colombo de porc
1 Std. 15 Min
Veau aux pistaches et patates douces façon tajine
50min
Colombo de porc
1 Std. 20 Min
Poulet aux pêches jaunes
30 min
Poulet au lait de coco et épices
50min
Agneau confit aux pruneaux
1h 40min
Poulet tandoori
45 min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25min
Poulet tikka masala
35min
Echine au caramel, riz parfumé
1 Std. 15 Min