![Risotto au saumon Risotto au saumon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4436B036-85AD-4DAB-A3C8-A678FC368CA0/Derivates/9A0C216F-D039-4F00-A330-16B8EDFC1577.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- ½ orange non traitée (zeste et jus)
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux
- 25 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de saumon frais, sans la peau et détaillé en dés (1 cm env.)
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2108 kJ / 504 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cabillaud au beurre d'agrume
55 min
Curry de poisson
45min
Risotto de saint-jacques aux algues
35min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto de poulet aux champignons
30min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55 min
Risotto au curry et noix de coco
35min
Brochette tricolore de saumon
30min
Risotto au poireau et saumon fumé
40min
Cabillaud sauce vanille, risotto aux agrumes
1h 10min
Gambas
30min