Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'huile d'olive
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 c. à café de curry en poudre
- 6 filets de poulet, taillés en lanières
- 70 g d'oignon
- 20 g de gingembre frais (opcjonalnie)
- 400 g de pulpe de tomate
- 100 g d'eau
- 360 g de riz basmati blanc
- 200 g de lait de coco
- 2 branches de coriandre fraîche, hachées
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 10102 kJ / 3555 kcal
- Białko
- 283 g
- Węglowodany
- 325 g
- Tłuszcz
- 118 g
- Błonnik
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet au lait de coco et épices
50 Min
Poulet marocain au garam masala et couscous
50 Min
Crevettes au curry et coco
35 Min
Poulet sauce San Fernando
55 min
Poulet basquaise WW (ex- Weight Watchers®)
45min
Couscous de poulet
40p
Poulet tikka masala
35 Min
Poulet au basilic
2h 30min
Poulet tandoori
45min
Poulet et pommes de terre, sauce miel-soja
45min
Chili de poulet
40p
Nouilles chinoises façon thaïe au poulet
25 Min