Blanquette de cabillaud

Blanquette de cabillaud

4.3 438 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon
    80 g
  • de carottes émincées en rondelles
    150 g
  • de blancs de poireau émincés
    250 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de vin blanc
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de thym frais
    1 branche
  • de pommes de terre émincées en rondelles
    700 g
  • d'eau
    350 g
  • de fumet de poisson en poudre
    1 c. à café
  • de champignons de Paris frais émincés
    300 g
  • de pavés de cabillaud, sans peau détaillés en gros cubes (4 cm env.)
    800 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g
  • de jus de citron
    25 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de persil frais haché
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 495 kcal / 2083 kJ
Białko 44.3 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 39.5 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...