Wersje kompatybilne
Rindswangerl sous-vide, Parmesan-Erdäpfelpüree und Spinat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide Rindswangerl
- 700 - 800 g Rindswangerl, in 4 Stücken (ca. 3 cm dick)
- 400 g Bier, naturtrüb
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 60 g Stangensellerie, in Stücken (3 cm)
- 50 g Karotten, in Stücken (3 cm)
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1500 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
Parmesan-Erdäpfelpüree und Fertigstellung
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 300 g Blattspinat, frisch
- 1 ½ TL Salz
- 1000 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (1 cm)
-
280
g Wasser
lub 280 g Milch - 1 EL Dijonsenf
- 2 - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 Prisen Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2742 kJ / 653 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1155 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirschragout mit cremiger Polenta
2h 20min
Geröstete Leber
30 Min
Coq au vin
3óra
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Putenbrust sous-vide mit Kräutern und Paprikasauce
3hod. 45min
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3óra
Schöpsernes
1 Std.
Boeuf Bourguignon
2h 45min
Safranreis
30 Min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 Std. 5 Min
Salzburger Bierfleisch
6 Std. 50 Min
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min