Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Dille, frisch
- 20 g Petersilienblätter
- 40 - 50 g Apfelessig
- 80 g körniger Senf
- 3 Schweinekoteletts (à ca. 180 g), 1,5 cm dick
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- 80 g Knollensellerie, geschält
- 150 g grüne Äpfel, je nach Größe, entkernt
- 150 g Chicorée
- 40 g Sauerrahm
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50 min
Lachs sous-vide mit Avocadocreme
1h 5min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2h
Menü: Tafelspitz mit Semmelkren und Schnittlauchsauce; Mascarpone-Erdbeerdessert
1h 45min
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2 godz. 30 min
Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree
50 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2h 20min
Sous-vide Erdbeeren mit weißem Schokomousse
1 Std. 30 Min
Rindsgulasch klassisch
3 godz. 20 min
Filetsteaks mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1 Std.
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min