Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 230 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett, (siehe Tipp)
-
250
g Schweinefleisch, sehnenfrei, (siehe Tipp)
lub 250 g Kalbfleisch, sehnenfrei
Zubereitung
- 100 g Crushed Ice, (siehe Tipp)
- 70 g Wasser, kalt
- 5 - 10 g Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- Öl, zum einfetten
- 20 - 30 g Zwiebeln
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Weißwurst (siehe Tipp)
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1424 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grobe Streichwurst
13h
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Kochsalami
20 Std. 30 Min
Weisser Leberkäse
14 godz. 30 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2u. 45min
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Feine Streichwurst
14 godz. 30 min
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Käse-Leberkäse
14 Std. 15 Min
Extrawurst
14u. 10min
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 Std. 40 Min