Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Wasser, etwas mehr zur Kühlung
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
- 800 g Rinderfilet (Rindslungenbraten) (4 x 200 g, Dicke 3 cm)
- 6 Prisen Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 EL natives Olivenöl extra
- 200 g Zwiebeln, in Spalten
- 30 g natives Olivenöl extra
- 250 g Melanzani in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 204 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3h 45min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50min
Geröstete Leber
30min
Huhn süß-sauer mit Basmatireis
45min
Lachs sous-vide mit Avocadocreme
1h 5min
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
50min
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2h 10min
Sous-vide Teriyaki Lachs
1h 20min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2u. 20min
Ossobuco sous-vide
13 Std.
Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
50min
Rindsgulasch klassisch
3h 20min