Wersje kompatybilne
Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 6 pellizcos de sal
- 250 g de arroz basmati
- 200 g de hojas de espinaca frescas
- 4 lomos de bacalao fresco (aprox. 600 g)
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de nata
- 10 g de zumo de limón
- ½ cucharadita de maicena
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1938 kJ / 463 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 738.8 mg
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza y champiñones con limón al estragón
30 min
Merluza al vapor de almejas
30 min
Salmón al vapor con verduras
30 min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min
Bacalao al vapor sobre crema de guisantes y calabaza
30 min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35min
Palometa, puerros y guisantes al vapor de sidra
1 godz.
Lubina al vapor con salsa gribiche
40min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25min
Lubina con verduritas crujientes y salsa agridulce
35min
Lubina al vapor con brócoli y vinagreta de encurtidos
25min