![Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9564f0b9-9c97-4cff-8504-9125b47f86f8/Derivates/78708fd6-19aa-4105-91e1-4eaeb76bd662.jpg)
Wersje kompatybilne
Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 6 pellizcos de sal
- 250 g de arroz basmati
- 200 g de hojas de espinaca frescas
- 4 lomos de bacalao fresco (aprox. 600 g)
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de nata
- 10 g de zumo de limón
- ½ cucharadita de maicena
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1938 kJ / 463 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 738.8 mg
Alternatywne przepisy
Lubina al vapor con brócoli y vinagreta de encurtidos
25 Min
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
30 Min
Salmón con pak choi a la pimienta verde
20 Min
Palometa, puerros y guisantes al vapor de sidra
1 Std.
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 Min
Rape al vapor con albahaca y tomates cherry
25 Min
Papillote de pescado con calabacín y arroz
35 Min
Lubina con verduritas crujientes y salsa agridulce
35 Min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40 Min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 Min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 Min
Salmón al vapor con verduras
30 Min