Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta

Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta

4.1 161 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • 500 g de agua
  • 6 puerros cortados en trozos grandes (6-8 cm)
  • 150 g de cebolleta recta en trozos
  • 3 - 4 ramitas perejil fresco (solo las hojas) y algo más para espolvorear
  • 75 g de aceite de oliva
  • 30 g de harina
  • 50 g de vino blanco
  • 400 g de caldo de pescado
  • 300 g de langostinos crudos medianos pelados

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 15 g
Kalorie 1015 kJ / 243 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...