Rape al vapor con albahaca y tomates cherry

Rape al vapor con albahaca y tomates cherry

4.3 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 raciones

Składniki

  • de aceite de oliva
    40 g
  • dientes de ajo
    4
  • de cebolla
    50 g
  • de guindilla seca
    1 trozo
    1 pimienta de Cayena seca entera
  • de tomates cherry en mitades
    250 g
  • de tomate concentrado
    30 g
  • de vino blanco
    50 g
  • de vinagre
    1 cucharadita
  • hojas de albahaca fresca troceadas con la mano
    4
  • de piñones
    20 g
  • de azúcar (opcjonalnie)
    ½ cucharadita
  • de sal
    2 - 3 pellizcos
  • de ramilletes de brócoli pequeños
    150 g
  • de ramilletes de coliflor pequeños
    150 g
  • de lomo de rape (sin piel ni hueso) en medallones salpimentados
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 222 kcal / 930 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 419.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...