![Pencas de acelga con beicon y nueces Pencas de acelga con beicon y nueces](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FED46CC0-1D55-4BA2-8E9A-DA6F1038BAC1/Derivates/6d506a2d-6807-424f-9cc9-6003a26ee236.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de nueces peladas
- 2 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 125 g de dados de beicon ahumado
- 500 - 600 g de pencas de acelga en trozos de 2 cm
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 973 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 980 mg
Alternatywne przepisy
Borrajas y champiñones en conserva rehogados con beicon
20 min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45min
Acelgas en adobillo
40 min
Acelgas con tomate
30 min
Penca de acelga rebozada rellena de bechamel, crema de aceite de oliva, hongo laminado y polvo de ibérico.
9 godz. 45 min
Repollo salteado
25 min
Acelgas con patatas y mejillones al vapor
50min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Salteado de repollo y calabaza
15 min
Acelgas con patatas
45min
Espinacas con patatas
30 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45min