Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de nueces peladas
- 2 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 125 g de dados de beicon ahumado
- 500 - 600 g de pencas de acelga en trozos de 2 cm
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 973 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 980 mg
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25min
Espinacas con patatas
30 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Acelgas y ajetes con huevos
40 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Repollo salteado
25min
Acelgas con patatas
45 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Acelgas con tomate
30 min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25min
Acelgas en adobillo
40 min