Sot-l'y-laisse au cidre

Sot-l'y-laisse au cidre

4.1 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de champignons de Paris frais
  • 50 g d'oignon
  • 50 g de blanc de poireau coupé en tronçons
  • 60 g de carotte coupée en morceaux
  • 15 g d'huile d'olive
  • 15 g de farine
  • 10 g de beurre
  • 700 g de sot-l'y-laisse de dinde
  • 300 g de cidre brut
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 600 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 597.8 mg
Białko 40.8 g
Kalorie 1973 kJ / 470.3 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 35.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...