Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux

Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux

4.3 54 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • de graines de couscous
    210 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    5 pincées
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'eau
    300 g
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de beurre
    5 g
  • de sot-l'y-laisse de dinde
    700 g
  • de vin blanc
    50 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de pâte de curry doux
    1 c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de carottes coupées en bâtonnets
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 702 kcal / 2958.5 kJ
Białko 47.8 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 81.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 888.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...