Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux

Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux

4.3 61 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 210 g de graines de couscous
  • 5 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 40 g d'huile d'olive
  • 300 g d'eau
  • 1 c. à café de gingembre en poudre
  • 1 c. à café de curry en poudre
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 5 g de beurre
  • 50 g de vin blanc
  • 700 g de sot-l'y-laisse de dinde
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 400 g de carottes coupées en bâtonnets
  • 1 c. à café de pâte de curry doux
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 888.5 mg
Białko 47.8 g
Kalorie 2958.5 kJ / 702 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 81.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...