Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g d'endives
- 50 g de parmesan, en morceaux de 2 cm
- 3 œufs
- 150 g de lait
- 100 g de crème liquide entière
- du sel
- du poivre moulu
- 2 boules de mozzarella, coupées en fines tranches
- 24 tomates cerise, coupées en deux
- 100 g de pancetta en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1693 kJ / 406 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Gratin au lard
2h 25 min
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1h 15 min
Soufflé aux endives et parmesan
1h 20min
Quiche à l'endive et au lard
1h 15 min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1 Std.
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1 Std.
Feuilleté d'endives sautées au balsamique
1 Std. 5 Min
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Œufs mollets aux épinards gratinés à la crème de cheddar
55 min
Endive au jambon et au gorgonzola
50 Min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55 min