Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Ragù di salsiccia e funghi
- 120 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di salsiccia di maiale, spellata e a pezzi
- 2 foglie di salvia fresca, lavate
- 250 g di funghi freschi a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di vino bianco
- 200 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2180.3 kJ / 521.2 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1292.4 mg
Alternatywne przepisy
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Risotto carciofi e speck
40min
Risotto ai frutti di mare
45min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Schiaffettoni ripieni
1hod. 30min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1hod. 30min
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1h
Pasta alla carcerata
30min
Braciole pugliesi
1h
Linguine allo scoglio
40min
Tagliatelle al ragù
1h 10min