Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme

Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme

4.2 117 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 portions

Składniki

La compotée figue-pomme
  • de figues sèches et moelleuses
    140 g
  • de pommes acidulées coupées en morceaux
    200 g
  • de sucre roux
    15 g
  • de porto (opcjonalnie)
    25 g
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
La pannacotta au foie gras
  • de porto
    50 g
  • étoile de badiane
    1
  • de foie gras de canard cru coupé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d’eau froide
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 312 kcal / 1298 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 22.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...