
Wersje kompatybilne
Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée figue-pomme
- 140 g de figues sèches et moelleuses
- 200 g de pommes acidulées coupées en morceaux
- 15 g de sucre roux
- 25 g de porto (opcjonalnie)
- 1 pincée de cannelle en poudre
La pannacotta au foie gras
- 50 g de porto
- 1 étoile de badiane
- 150 g de foie gras de canard cru coupé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d’eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 312 kcal / 1298 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Węglowodany
- 22.7 g