Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 12 huîtres
- 500 g de gros sel
- 90 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1588 kJ / 384 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à la crème et au vin blanc
45 Min
Mouclade
1 Std.
Turbot sauce champagne
30 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 Min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 Min
Déclinaisons autour de la mer
30 Min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45 Min
Opéra de foie gras
24h
Clémentine farcie au crabe
20 Min
Minifeuilletés aux escargots
50min
Rognons de veau sauce madère
20 Min