Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 12 huîtres
- 500 g de gros sel
- 90 g d'échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1588 kJ / 384 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mouclade charentaise
40min
Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs !
5 Min
Bulots au court-bouillon
2h
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Coquillages en vapeur de citron et salade de roquette
1 Std.
Mouclade
1 Std.
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50min
Moules au roquefort
40min
Moules à la crème et au vin blanc
45min