
Wersje kompatybilne
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pannacottas au foie gras (la veille)
- 1 ½ feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de foie gras de canard mi-cuit coupé en cubes
- 4 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
La compotée pomme-betterave aux épices (le jour même)
- 100 g de betterave crue coupée en morceaux
- 200 g de pommes à cuire coupées en dés (1 cm env.)
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées d'épices cajun
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 289 kcal / 1194 kJ
- Białko
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.7 g