Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
-
10
g de curcuma frais
lub 3 c. à café de curcuma en poudre - 10 g de gingembre frais
- 40 g d'huile d'olive
- 12 joues de porc (960 g env.)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 citrons confits, coupés en quartiers
- 150 g de vin blanc
- 900 g d'eau
- 250 g de riz basmati
- 2 - 3 brins de coriandre fraîche, hachés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3446.3 kJ / 822.3 kcal
- Białko
- 52.8 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet mignon au cidre
35min
Joues de porc au cidre
1hod. 45min
Lapin au cidre et purée céleri-pomme
1 godz. 10 min
Mijoté de lotte aux épices
50min
Colombo de porc
1h 20min
Aiguillettes de canard aux raisins et sésame
25min
Porc aux abricots secs
55min
Joue de porc aux carottes et à l'orange
13 Std. 40 Min
Joues de porc à la bière
1 godz. 10 min
Colombo de porc aux légumes
45min
Sot-l'y-laisse aux quatre-épices
1h
Filet mignon de porc façon vindaloo
30 min