Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
-
10
g de curcuma frais
lub 3 c. à café de curcuma en poudre - 10 g de gingembre frais
- 40 g d'huile d'olive
- 12 joues de porc (960 g env.)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 citrons confits, coupés en quartiers
- 150 g de vin blanc
- 900 g d'eau
- 250 g de riz basmati
- 2 - 3 brins de coriandre fraîche, hachés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3446.3 kJ / 822.3 kcal
- Białko
- 52.8 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sot-l'y-laisse aux quatre-épices
1 Std.
Joues de bœuf au cidre
3 Std. 15 Min
Curry vert de porc aux aubergines
40 Min
Joues de porc au cidre
1 Std. 45 Min
Porc aux abricots secs
55min
Mijoté de lotte aux épices
50 Min
Joue de porc aux carottes et à l'orange
13 godz. 40 min
Colombo de porc
1 Std. 20 Min
Sauté de porc au cidre
1 Std.
Joues de porc aux épices
13 godz. 40 min
Joues de porc à la bière
1 Std. 10 Min
Colombo de porc aux légumes
45 Min