Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 2 oignons, coupés en deux
- 25 - 29 olives noires dénoyautées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet d'huile d'olive
- 2 petites aubergines, coupées en tranches
- 4 tomates, coupées en tranches
- 3 courgettes, coupées en tranches
- 8 filets d'anchois à l'huile
- 1 branche d'aiguilles de romarin frais
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 758 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Pissaladière classique
2h
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Pissaladière
2 Std. 10 Min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Ratatouille provençale
1h
Gratin d'aubergines à l'italienne
1 Std. 20 Min
Tian de fenouil, aubergines et tomates
1h 10min
Caponata sicilienne
55min
Tian légumes-feta et compotée de poivrons
1 Std. 50 Min
Taboulé
45 min
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5h 30min