![Tian aux anchois, olives et romarin Tian aux anchois, olives et romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CC8F27F-F1E5-4772-B81D-8A3963A2CF25/Derivates/5ffa2711-b761-4778-a85c-41ac5948a9aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 2 oignons, coupés en deux
- 25 - 29 olives noires dénoyautées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet d'huile d'olive
- 2 petites aubergines, coupées en tranches
- 4 tomates, coupées en tranches
- 3 courgettes, coupées en tranches
- 8 filets d'anchois à l'huile
- 1 branche d'aiguilles de romarin frais
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 758 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1h 20min
Pissaladière
3ч.
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 Std. 30 Min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Pissaladière classique
2h
Parmigiana d'aubergine
1ч. 30 мин.
Aubergines à la bonifacienne
2h
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Ratatouille provençale
1h
Pissaladière
2h 10 min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1ч. 30 мин.