Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 180 g de haricots blancs secs, type mojettes
Le jour même
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 130 g de carottes, coupées en tronçons
- 100 g de blanc de poireau, coupé en tronçons
- 70 g de céleri-rave, détaillé en dés
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 4 tranches de jambon cru, type jambon de Vendée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 610.8 kJ / 146.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe d'alpage
40min
Soupe de haricots blancs
20 min
Garbure du Béarn
1h 10min
Soupe paysanne au lard
55min
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20 min
Soupe complète aux pois chiches, poireau et chorizo
35 Min
Tourin à l'ail
25 min
Le chiard aux poutines
1h 35 min
Potage Saint-Germain
45min
Velouté haricots blancs, carottes et céleri-rave
35 Min
Garbure
1h 10min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1 godz. 5 min