Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla bianca piccola, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 rametti di maggiorana, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 280 g di pasta secca tipo bavette
- 30 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 3 tuorli
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 5 foglie di basilico fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Penne risottate con verdure
35 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Spaghetti al tonno
40min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min
Carbonara vegetariana
30min
Pasta feta e pomodorini
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min