Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma

Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma

4.1 114 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di zucchine a rondelle
  • 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
  • 5 pomodori ciliegino a metà
  • 600 g di acqua
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 350 g di pasta secca tipo tortiglioni (cottura 8 minuti)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti (600 g peso lordo)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 448 kcal / 1874 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...