Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma

Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma

4.1 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di zucchine a rondelle
    300 g
  • di peperoncino secco piccante
    2 pizzichi
  • pomodori ciliegino a metà
    5
  • di acqua
    600 g
  • di curcuma in polvere
    ½ cucchiaino
  • dado per brodo vegetale
    1
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • di pasta secca tipo tortiglioni (cottura 8 minuti)
    350 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti (600 g peso lordo)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 448 kcal / 1874 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...