Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di cipolle rosse a rondelle sottili
- 300 g di melanzane, sbucciate a dadini (1-2 cm)
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 380 g di pasta secca tipo fusilli o altro tipo di pasta secca o fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Penne melanzane e menta
50min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40min
Spaghettini ai peperoni
50min
Penne risottate con verdure
35 min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min
Penne peperoni e noci
35 min
Farfalle ai peperoni e tonno
50min