Farfalle al sugo di piselli e prosciutto

Farfalle al sugo di piselli e prosciutto

4.5 82 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • cipollotti a metà
    2
  • di radice fresca di zenzero
    1 pezzettino
  • di piselli surgelati
    300 g
  • di acqua
    120 g
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    ½
    ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pasta tipo farfalle
    320 g
  • di zafferano
    1 bustina
  • di burro
    20 g
  • di prosciutto crudo dolce a listarelle
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 528 kcal / 2209 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...