Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla a pezzi
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di asparagi a rondelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo farfalle
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Penne risottate carciofi e zucca
40min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40min
Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma
40min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Penne risottate con verdure
35min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min