![Sauce béarnaise Sauce béarnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a72727e3-c25d-4b32-b641-1674b70b3378/Derivates/5fc1a526-dc09-4421-9d66-d7c79f5c5004.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 brins d'estragon frais
- 80 g d'échalotes
- 80 g de vinaigre de vin blanc
- 180 g de beurre, en morceaux
- 4 jaunes d'oeufs
- ½ - 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7784 kJ / 1859 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 195 g
- Tłuszcz nasycony
- 104 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1272 mg
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat
3h 20min
Sauce choron
20 Min
Sauce au poivre vert
20 Min
Filet de porc à la sauce moutarde
35 min
Saumon sur asperges et vinaigrette aux herbes
45 Min
Steaks sauce au parmesan poivrée et pommes de terre au roquefort
50 Min
Meringues fantômes
12 godz. 25 min
Sauce béarnaise
20 Min
Mayonnaise
5 min
Sauce hollandaise
25 Min
Sauce béarnaise
15min
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1 Std. 10 Min