![Sauce béarnaise Sauce béarnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B85C6AB6-3FC2-455B-B20F-0922785EB3E4/Derivates/D6A0B38F-500B-49CB-B825-3CDAB548F837.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 brin d'estragon frais, les feuilles uniquement
- 50 g de vin blanc sec
- 1 c. à soupe de vinaigre de vin blanc (de préférence vinaigre à l'estragon)
- 200 g de beurre doux
- 4 jaunes d'oeufs
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7666 kJ / 1833 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de viande
1h 20min
Chilli con carne
40 min
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35 min
Sauce béarnaise
20 Min
Mousse au chocolat
3h 20min
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1h 10min
Risotto
30 min
Mayonnaise
5 Min
Sauce hollandaise
25 Min
Pesto au basilic
10min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Sauce choron
20 Min