Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois

Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois

3.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de poivron rouge en morceaux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de pistils de safran
    1 pincée
  • filets d'anchois à l'huile
    2
  • de tomates en dés, en boîte
    400 g
  • grosses crevettes crues décortiquées
    24
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir, moulu
    1 pincée
  • de sucre
    1 pincée
Présentation
  • concombres épépinés et en cubes
    2
  • de ciboulette fraîche finement coupée
    2 c. à soupe
  • de civettes fraîches finement coupé
    2 c. à soupe
  • citron en 6 parts
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 104 kcal / 435 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...