![Sauce hollandaise Sauce hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BB1F38A-C3CA-43F9-8931-64DAB2F01A1C/Derivates/7C96DEC6-678B-40A4-9C47-6BD4245217AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g d'eau
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 3 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2500 kJ / 598 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5 Min
Risotto
30 Min
Sauce béchamel
15 Min
Soupe de potiron
35min
Purée de pommes de terre
45min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Variations autour du beurre - beurre aux herbes
5 Min
Sauce béarnaise
20 min
Sauce Hollandaise
15 Min
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45min
Beurre aux herbes
5 Min
Beignets de poisson et sauce tartare
50 Min