![Sauce hollandaise Sauce hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D84C1E49-467A-421A-B376-4C7A3FBD3556/Derivates/3dd694c5-d271-4a26-92f8-27e0be735280.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 85 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 200 - 335 g de beurre, en morceaux
- 3 - 5 jaunes d'oeufs
- ¾ - 1 ¼ c. à café de sel
- 2 ½ - 3 ½ pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 11702 kJ / 2839 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 301 g
- Tłuszcz nasycony
- 193 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5013 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steaks sauce au parmesan poivrée et pommes de terre au roquefort
50 Min
Soupe mystère
45 Min
Filet de dinde cuit vapeur farci à la ricotta, aux épinards et aux noix
2 godz.
Bâtonnets de poisson cuits au four avec sauce au potiron
40 Min
Cabillaud et risotto betterave-citronnelle
Brak ocen
Sauce béchamel
15 dk
Ananas, sirop de piment et streusel de noix de coco grillé
Brak ocen
Curry d'agneau et couscous menthe-concombre
9h
Sauce béarnaise
20 dk
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Brak ocen
Sauce choron
20 dk
Sauce au poivre vert
20 dk